Вчора відбулося засідання 32-ї чергової сесії Бахмацької міської ради. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам‘ять усіх, хто віддав життя за Україну у війні з росією. Далі перейшли до порядку денного, загалом було розглянуто 30 питань, включаючи «Різне».

   Ухвалили рішення про внесення змін до бюджету на поточний рік. Серед основних змін — перерозподіл видатків, які загалом, становлять майже 3 млн 795 тис. гривень.

   Так, на заклади освіти виділено 930 тис. грн; на медичні установи – 450 тис. грн, а саме: на придбання медичних меблів та обладнання для фізіотерапевтичного відділення КНП «Бахмацька міська лікарня» та спецавтомобіля для КНП «Бахмацька лікарня – хоспіс».

   У сфері житлово-комунального господарства передбачено кошти в сумі 1 млн 60 тис. грн, які будуть спрямовані на будівництво водопровідної мережі по вул. Шевченка, будівництво водогону від свердловини по вулиці Батуринська до с. Бахмач, капітальний ремонт дорожнього покриття по вул.Тиницькій у межах міста, поточний ремонт дорожнього покриття по вул. Шевченка, реконструкцію КНС № 3 по вул. Шевели, придбання контейнерів для збору ТПВ та інше.

    Депутати затвердили статути закладів дошкільної освіти у нових редакціях. Опрацювали і питання, які стосувалися сфери землекористування.

    Традиційно розглядалось питання про надання матеріальної допомоги жителям громади. Одноголосно було вирішено надати матеріальну допомогу 14 жителям громади на лікування.

   З метою врегулювання відносин у сфері поводження з безпритульними тваринами та підтримки клопотання ініціативної групи волонтерів, депутати визнали безпритульних тварин – собак та котів, частиною екосистеми громади, щоб надати їм відповідний захист, аби тварини могли взимку грітися у підвалах без ризику бути замурованими. У рішенні, зокрема, рекомендується житлово-експлуатаційним підприємствам міста не створювати навмисних перешкод безпритульним тваринам (котам) для виконання функції природньої дератизації, надаючи їм доступ до підвальних приміщень, при цьому забезпечувати дотримання норм та вимог експлуатації підвалів, технічних підвалів і горищ, запобігання ізоляції там тварин, що може привести до їх загибелі.

   Депутати не підтримали звернення виробничого підрозділу «Конотопська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» щодо перейменування залізничної станції Черемушки, відхиливши пропозицію надання їй назви – Логочове, оскільки не вбачали за доцільне.