Фото без описуНачальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів виїзну нараду в м. Бахмач із представниками Бахмацької міської ради, активом територіальної громади, керівниками військових структур та правоохоронних органів.

   Головне питання порядку денного – комплектування бригад у рамках проекту «Гвардія наступу». Для максимальної поінформованості та організації залучення добровольців до штурмових бригад присутнім доповіли, що в Україні триває запис до 8 бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Їх сформовано при Міністерстві внутрішніх справ України. Це бригади Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби.

   Кожна з даних бригад формується із залученням чинних військовослужбовців і поліцейських, які мають бойовий досвід в зоні АТО/ООС із 2014 року.

   Долучаючись до «Гвардії Наступу», новобранці на власний розсуд обирають бригаду, в якій хотіли б нести службу. Є можливість нести службу з 18 до 55 років після проходження військово-лікарської комісії, визначення фізичного та психічного стану здоров’я.

   Новобранців навчатимуть висококваліфіковані інструктори.

   Григорій Ковтун наголосив учасникам наради на обов’язковій взаємодії органів місцевого самоврядування з формуваннями Збройних Сил України, поліцією та відділом РТЦК та СП.

За повідомленням сайту Ніжинської районної

військової адміністрації