Фото без описуНа засіданні комісії з найменування та перейменування топонімічних об’єктів, розташованих на території Бахмацької міської територіальної громади, опрацювали перелік міських вулиць і провулків, які підлягають перейменуванню та будуть представлені на громадське обговорення, так як цей процес не може відбуватись без урахувань думки мешканців громади. Члени комісії дійшли згоди, що першочергово необхідно перейменувати топоніми, які пов’язані з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперськими та радянськими ідеологами.

   Нові назви вулиць доречно підбирати за трьома основними критеріями: список імен, які є значущі для нашої громади, список визначних національних героїв та перелік нейтральних назв, які будуть компромісними для зміни принципово ідеологічних назв.

   Щоб подати пропозицію, необхідно буде вказати старий топонім, нову (запропоновану) назву, аргументи на її користь та контактні дані особи, що подає пропозицію.

   Залишити пропозицію щодо перейменування можна у коментарях до оголошення про громадське  обговорення або ж надіслати за адресою: вул. Соборності, 42, м. Бахмач, Бахмацька міська рада.

  • за телефоном (04635) 2-15-04; 096-19-36-889

  • на електронну пошту mrbakhmach@ukr.net або 04061702@mail.gov.ua

   Щодо перейменування топоніміки в інших населених пунктах громади, то це питання буде вивчено на наступних засіданнях комісії. Пропозиції також можна буде надавати і до старостатів.

   Мешканці зроблять свій вибір, і на основі цих результатів депутатський корпус Бахмацької міської ради прийме відповідне рішення.

Фото без опису