Фото без опису Великдень – це завжди про віру у перемогу добра над злом. Тож сьогодні у Бахмачі відбувся культурно-просвітницький захід «Великоднє коло», у ході якого діти разом зі своїми наставниками прикрасили інсталяцію класичними Великодніми символами, виконаними у різноманітних техніках: писанки, крашанки, декупаж, фетр, аплікація, що символізують нашу українську ідентичність. Звісно, над виробами натхненно працювали і діти, і батьки, і педагоги: розмальовували, розписували, майстрували, вишивали, творили.

   Віддавна декороване візерунками - оберегами яйце є символом Сонця, життя, його безсмертя, весняного відродження, добра, краси і радості. Також це нагадування про свято Воскресіння Христового, свято перемоги світла над темрявою.

   Усі учасники та маленькі янголи, взявшись за руки, створили своєрідне Великоднє коло єднання і надії, та разом із настоятелем Парафії Успіння Пресвятої Богородиці міста Бахмача Чернігівської Єпархії, ієреєм Володимиром Павлиною, у єдиній молитві звернулися до Всевишнього.

   Міський голова Павло Шимко подякував учасникам за їхню творчість, креативність і знання традицій та на згадку вручив представникам освітніх закладів подарунки - саджанці декоративних кущів та квітів, що символізують перемогу життя над смертю та згодом прикрасять території навчальних установ.

   У ході заходу діяла художньо-декоративна виставка, від краси і розмаїття виробів якої, як то кажуть, розбігалися очі.

   Ведучими заходу були працівники міського будинку культури. Прозвучали і музичні номери у виконанні вихованців школи мистецтв імені Андрія Розумовського.

   Завершальним акордом заходу стала пісня «Прохання до неба». Віримо, що обереги, виготовлені з чистими думками та любов’ю, як символи Перемоги Добра над злом, наблизять нашу Перемогу і Україна відстоїть свою незалежність у боротьбі з російським агресором.

   …Здолає темряву, я знаю, Україна моя
   Буде свято, перемога, буде мир і життя,
   І загоїть свої рани українська земля,
   Зашумлять навкруги хлібами золотаві поля…

(Зоя Журавка)

Все буде УКРАЇНА!