Фото без описуСьогодні, 19 квітня, відбувся круглий стіл «Осучаснення економічних стимулів служби зайнятості для бізнесу, зокрема в період воєнного стану».

   Аудиторія  – роботодавці Бахмацької громади.

   Захід розпочав та розповів про перспективи залучення інвестицій в громаду міський голова Павло Шимко.

   Директор Чернігівського обласного центру зайнятості Лідія Падалка охарактеризувала ситуацію на ринку праці. Вона досить невтішна: суттєва частина підприємств закрилася, ще частина — скоротила обсяги виробництва, зросли інфляція та рівень безробіття; законодавство обмежило строки перебування на обліку в центрі зайнятості та виплати безробітним.  Також вона окреслила демографічну ситуацію в країні. Окрему увагу приділила питанню організації суспільно корисних та громадських робіт на території громади.

   Далі  заступник начальника управління – начальник відділу активних програм зайнятості Чернігівського ОЦЗ Людмила  Лисобокова детально зупинилася на програмах, які пропонує уряд, щоб зацікавити роботодавців. Повідомила, що  у кожній філії служби зайнятості є консультант роботодавця, обізнаний у певних сферах економіки. Також є єдиний портал вакансій, де зібрані вакансії з усіх пошукових сайтів, що економить час на пошуки кандидатів. Створено електронний кабінет роботодавця, де можна подати вакансію, ознайомитися з усіма претендентами, отримати інші послуги.

   До присутніх звернулася начальник Бахмацького відділу Ніжинської філії Чернігівського ОЦЗ Тетяна Халимон, яка повідомила, що наразі на обліку у відділі перебуває 192 особи.

   Задекларована праця – це захист трудових прав працівників, а також економічна підтримка країни. Тож говорили про переваги офіційного працевлаштування стосовно кожного із учасників трудових відносин. Акцентували, що необхідно укладати з працівниками трудові договори, виплачувати офіційну заробітну плату, сплачувати податки за кожного працівника, тим самим підтримувати економіку країни.

  По завершенню заходу роботодавці  отримали відповіді на питання, що були порушені в ході проведення «круглого столу» та обмінялись досвідом.