Фото без опису20 квітня відбулося засідання 34 сесії Бахмацької міської ради восьмого скликання. Традиційно депутати розпочали свою роботу з хвилини мовчання - данини пам’яті за військовими та цивільними, тими, у кого життя забрала війна.

    Першочергово затвердили звіт про виконання бюджету громади за І квартал поточного року. Слід зауважити, що його суттєве перевиконання стало можливим завдяки налагодженій співпраці з однією з військових частин ЗСУ та сплаті військовими ПДФО до бюджету нашої громади. І відповідно кошти в сумі майже 14 млн грн спрямували на підтримку саме цієї військової частини.

    Депутати підтримали зміни та доповнення до бюджету громади, схваливши перерозподіл видатків (а це майже 40 млн грн), які передбачили для вирішення потреб у різних сферах.

Серед основного:

- капітальний ремонт системи опалення ДНЗ "Теремок" – 600 тис. грн

- проведення заходів ДЮСШ – 200 тис. грн

 - придбання спортивного інвентарю для КУ «Спорт для всіх» – 50 тис. грн

- інші потреби закладів освіти громади – майже 1млн 300 тис грн

- передплата газет та журналів для бібліотеки – 40 тис. грн

- поточний ремонт сходів центрального входу КЗ "Бахмацький ББК" - 190 тис. грн

- інші потреби закладів культури громади – 41 500 грн

Виділили кошти для комунальних підприємств громади, а саме:

- КВП «Комунальник» - 870 500 грн ( придбання альтанок для міського парку культури та відпочинку, паркану для дитячого майданчика по вулиці Першотравневій, а також піщано-щебеневої суміші та урн для сміття)

- КП «Бахмацьке» - 1млн 480 тис грн (підсипка дорожнього покриття в населених пунктах громади, придбання щепоріза)

 Щодо ремонтів, то передбачили:

 - капітальні ремонти доріг (по вулицях: Даньківський шлях, Чернігівська, Соборності, Батуринська, Тиницька, Шевченка) – на загальну суму майже 29 млн грн

- капітальний ремонт покриття проїзної частини шляхопроводу - 1 млн 499 тис. 900 грн та обстеження залізобетонних конструкцій 60-ти метрового мосту у місті Бахмачі - 96 тис. грн

 - поточні ремонти покриття проїзних частин на вулицях: Б.Хмельницького, 9 Вересня, Південна, Пушкіна, Винниченка, Рокитки – на загальну суму 1 млн 200 тис. грн

 - будівництво водопровідної мережі по вул.Шевченка с.Бахмач – 1млн 900 тис. грн

- послуги з гідродинамічного очищення та вивозу каналізаційної станції №1 - 193 тис. грн (КП «Бахмач-Водсервіс»)

   У сфері соціального захисту населення збільшили одноразову допомогу до Дня матері (це стосується виплати одноразової допомоги матерям, чиї сини та доньки віддали життя за Україну).

   Серед іншого – внесли зміни до персонального складу виконавчого комітету міської ради та, враховуючи лист – клопотання виробничого підрозділу «Полтавська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», надали згоду на перейменування зупиночних пунктів, які знаходяться в межах громади, а саме:

 - зупиночний пункт 668 км, який знаходиться на дільниці Бахмач – Прилуки, на зупиночний пункт «Курінь»;

 - зупиночний пункт 684 км, який знаходиться на дільниці Бахмач – Прилуки, на зупиночний пункт «Фастівці».

      Зважаючи на необхідність приведення мережі закладів загальної середньої освіти до вимог чинного законодавства, у тому числі і їх оптимізація для забезпечення якісніших послуг та ефективного використання фінансового ресурсу, депутати підтримали рішення про перепрофілювання (зміну типу) Бахмацького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. № 4 із відтермінуванням введення його в дію з 1 липня 2024 року, дбаючи про інтереси учнів старшої школи цього навчального закладу.

    Погодили зміни до програми «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги», зокрема, передбачені, але невикористані кошти в сумі 120 тис. грн спрямували на придбання 3 кардіографів.

   Також депутати розглянули низку земельних та питань комунальної власності.