Фото без опису Сьогодні біля пам'ятника жертв Чорнобильської катастрофи у місті Бахмачі зібралися представники громади, щоб вшанувати пам'ять ліквідаторів найбільшої в історії людства техногенної катастрофи.

   26 квітня 1986 року в мирний час Україна втратила частину своєї території, яка внаслідок Чорнобильської катастрофи стала непридатною для проживання, а також тисячі людських життів, яких вбив і досі вбиває ніби-то «мирний атом». Власне тоді ліквідатори аварії подали нам приклад героїзму, мужності і любові до своєї країни. Навіть страшно усвідомлювати, але у 2022 році Чорнобильська трагедія могла повторитись. І лише завдяки героїзму і мужності працівників атомної станції та нашим захисникам тоді вдалося не допустити нової катастрофи.

   І сьогодні Чорнобиль став синонімом до слів мужність, героїзм та відвага. Тож міський голова Павло Шимко висловив слова вдячності Героям-чорнобильцям, тим що рятували світ і Україну від Чорнобиля у 1986 році. Подякував новітнім героям, які наразі запобігли новій катастрофі.

   За значний особистий внесок у подолання наслідків Чорнобильської катастрофи, виявлені самовідданість і високий професіоналізм, та за багаторічну громадську діяльність

   Почесною грамотою Чернігівської обласної державної адміністрації нагороджений Володимир ІЛЬЧЕНКО

   Почесними Грамотами Бахмацької міської ради нагороджені:

   - Василь ДАХНО, голова Бахмацької міської організації Українського національного Фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Чернігівського обласного відділення

  - Микола БІЛЕЦЬКИЙ

   - Андрій ДЯЧЕНКО

   - Петро ЄВТУШЕНКО

   Шана і низький уклін усім нашим героям. Вічна пам'ять тим, хто не дожив до сьогоднішнього дня…

   Переможемо, переборемо, вистоїмо й відновимо життя!

   Слава Україні!