Фото без описуСьогодні, 8 травня, в Україні відзначається День пам’яті та примирення.  Цей день присвячений пам’яті понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірване насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй. Тим, хто загинув на фронтах, в окопах, і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття Другої світової війни.

    На базі Ніжинського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» у Чернігівській області з суб’єктами пробації було проведено захід національно–патріотичного виховання на тему: «День пам’яті і примирення: історія пам’ятної дати». Головною метою даного заходу було вшанування пам'яті українських воїнів, які зробили свій героїчний внесок та виховування духу патріотизму в кожній людині.

      Офіційне гасло 8 травня - 1939-1945 «Пам’ятаємо, Перемагаємо», а символом Дня пам'яті та примирення від 2014 року є квітка червоного маку - квітка скорботи за всіма жертвами війни.

   Вічна пам’ять усім загиблим у Другій світовій війні! Слава кожному й кожній хто б’ється за Україну сьогодні! Слава всім нашим героям різних часів, яким ми однаково завдячуємо нашим життям!

   Миру всім нам, єдності, свободи, щастя, злагоди та добробуту кожній  родині!

Анна ГОРБАЧ, начальник Ніжинського районного сектору №3

філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області