Фото без описуНа Чернігівщині упродовж минулого тижня рятувальники ліквідували 37 пожеж, зокрема 18 – у житловому секторі та 17 – в природних екосистемах. Під час пожежі в Ніжинському районі одна людина отримала травми.

   Триває розмінування територій. Так, сапери частини піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спецпризначення 27 разів залучались до дій за призначенням та вилучили 12 вибухонебезпечних предметів. Крім того, підрозділи оперативно-рятувальної служби області 14 разів залучались для надання допомоги та проведення інших невідкладних робіт.

   З початку бойових дій сапери ДСНС вилучили на Чернігівщині 51787 боєприпасів та відреагували на 4726 викликів. Загалом же на території області усі групи розмінування знешкодили 61,7 тисячі вибухонебезпечних предметів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Зазначимо, що 4 піротехнічні розрахунки Головного управління ДСНС України у Чернігівській області працюють над розмінуванням деокупованих територій Харківської та Донецької областей, де велись активні бойові дії. Зараз там залучено 20 осіб та 8 одиниць спецтехніки з Чернігівщини. За період проведення робіт, з початку цього року, піротехніки обстежили на сході більше ніж 116 га території, де виявили та знищили понад 2 тисячі боєприпасів. Роботи з розмінування та очищення території тривають.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Рятувальники звертаються до мешканців Чернігівщини з проханням бути обережними, у разі виявлення вибухонебезпечного предмета в жодному разі не чіпати його, відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати до екстрених служб за номерами «101» або «102».

 

За повідомленням Головного управління ДСНС України у Чернігівській області