Фото без опису На території приватного сільськогосподарського підприємства «Пісківське» в с. Піски Бахмацької ТГ відбулась обласна нарада по кормозаготівлі та розвитку молочного скотарства.

   Організатор заходу – Департамент агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації та Ніжинська райдержадміністрація.

   Серед учасників: представники Чернігівської обласної державної адміністрації, Департаменту агропромислового розвитку Чернігівської облдержадміністрації, Ніжинської райдержадміністрації, представники райдержадміністрацій з питань агропромислового комплексу Чернігівської області, керівники сільськогосподарських підприємств, що розвивають молочне скотарство Чернігівської області, представники компанії: «Асоціація виробників молока», Інститут сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН, та ін.

   Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун під час відкриття наради зазначив: «Сільське господарство – одна з основних за обсягом виробленої продукції галузь економіки, яка відіграє важливу роль у забезпеченні населення продуктами харчування та сировиною. Ніжинський район серед лідерів в області за чисельністю поголів’я великої рогатої худоби. А сільськогосподарські підприємства – одні з найкращих виробників якісної молочної продукції, яка відповідає вимогам встановлених стандартів».

   Під час наради обговорили питання щодо тенденцій розвитку молочного бізнесу в умовах війни, деякі аспекти та сучасні підходи до заготівлі кормів, напрямки підтримки агропромислового комплексу в 2023 році.

   Після закінчення пленарної частини наради учасникам заходу продемонстрували сучасні підходи до заготівлі та зберігання кормів, ознайомили з технологією утримання та годівлі дійних корів, роботою доїльного залу, системою ведення обліку та технологією вирощування телиць та нетелей, бичків на відгодівлі, а також аспектами вирощування телят до 2 місяців.

За повідомленням сектору інформаційної діяльності

Ніжинської районної військової адміністрації