Фото без опису  Один із основних напрямків роботи служби у справах дітей є профілактика дитячої бездоглядності та безпритульності, яка спрямована на своєчасне і ефективне реагування на сімї в складному матеріальному, психологічному, емоційному становищі, де відбувається зниження відповідальності батьків за виховання дітей, збільшення незайнятих дітей та підлітків.

            27 червня п.р. працівниками служби у справах дітей міської ради спільно із фахівцями соціальної роботи комунальної установи «Центр надання соціальних послуг» міської ради та спеціалістом відділу освіти, сім’ї, молодіжної політики та спорту виконавчого комітету Бахмацької міської ради здійснено перевірку сімей, які мають високий ризик потрапляння у складні життєві обставини та дітей, які перебувають на обліку в службі у справах дітей міської ради.

            У ході перевірок обстежено умови проживання дітей, проведено профілактичні бесіди з батьками. Окремим батькам розяснено, що у разі неналежного виконання батьківських обов’язків законодавством передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. За результатами перевірок складені відповідні акти та надано терміни батькам для усунення виявлених недоліків.

            Профілактика дитячої бездоглядності та безпритульності надзвичайно важливий напрямок роботи, може бути максимально результативною, якщо проводитиметься якомога раніше. Просимо небайдужих громадян Бахмацької громади повідомляти до служби у справах дітей міської ради або за телефоном 2-18-46 про батьків, які ухиляються від виконання своїх обов’язків щодо виховання дітей, жорстоко з ними поводяться, вдаються до будь яких видів експлуатації дитини, примушують її до жебракування та бродяжництва.