Фото без опису Сьогодні на засіданні 37-ї сесії Бахмацької міської ради депутати внесли зміни до бюджету громади. Традиційно значну суму коштів спрямували на підтримку гуманітарної сфери.

   Зокрема, передбачили кошти на придбання матеріалів для ремонту дитячого майданчика та промивки системи опалення ЗДО «Теремок», придбання запчастин для ремонту шкільного автобуса, закупівлю продуктів харчування (ЗДО «Пролісок»), підключення до мережі інтернет ЗДО «Берізка» (з метою забезпечення належної роботи Цифрового навчального центру), поточний ремонт штучного спортивного майданчика ЗОШ І-ІІІ ст. № 5, закупівлю товарів для ремонтних робіт фундаменту Курінського ЗЗСО І-ІІІ ст., придбання ноутбука та матеріалів для ремонту приміщень Бахмацької міської бібліотеки-філії для дітей та ДЮСШ тощо.

    З метою створення безпечних умов перебування та навчання учасників освітнього процесу в закладах освіти спрямували понад 2 млн грн на наступні проєкти:

- поточний ремонт укриття Халимонівського ЗЗСО І-ІІІ ст.

- придбання матеріалів для підключення до центральної системи водопостачання і матеріалів для поточного ремонту підмостки укриття Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2

- на співфінансування заходів, що реалізуються за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на облаштування безпечних умов, у Бахмацькому ліцеї № 1

- виготовлення проєктно-кошторисної документації по будівництву укриття для ЗДО «Рукавичка».

   Також внесли зміни до Програми соціального захисту окремих категорій населення, збільшивши видатки на 320 тис. грн, та Програми «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення», передбачивши кошти на заробітну плату працівникам неспроможної мережі (ФАПів) в сумі 219 300 грн та на придбання технічних засобів для осіб та дітей з інвалідністю (100 тис. грн).

   Щодо ремонтів дорожнього покриття, то передбачили кошти на капітальні ремонти вулиць Поштової та Перемоги у місті Бахмачі (загальна сума 1 млн 580 тис. грн), а також на поточний ремонт вулиці Конотопської (199 тис. грн). Виділили кошти для придбання зупинки у селі Бахмач.

   Підтримали депутати й надання матеріальної допомоги 12 жителям громади на загальну суму 53 тис. гривень.

   Затвердили детальні плани території земельних ділянок у місті по вулиці Соборності.

Фото без опису