Фото без описуПроведення профілактичних заходів, рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є подолання дитячої безпритульності та бездоглядності, запобігання сирітству, виявлення на ранній стадії сімей, де батьки ухиляються від виконання батьківських обов’язків, забезпечення захисту прав дітей, які виховуються у таких сім’ях, сприяння нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

          Працівниками служби у справах дітей Бахмацької міської ради із залученням суб’єктів виявлення та/або організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, систематично проводяться профілактичні заходи, рейди за місцем проживання дітей.

          Так, протягом першого півріччя 2023 року проведено 14 відповідних рейдів, під час яких було обстежено умови проживання 48 сімей, в яких виховуються діти, попереджено 51 батьків про покращення виконання своїх обов’язків, ініційовано притягнення до адміністративної відповідальності 4 батьків. З батьками дітей проведені роз’яснювальні-профілактичні роботи щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях.

          Під час рейдів також перевірялись заклади торгівлі та відпочинку молоді. Попереджено 12 посадових осіб про недопущення продажу дітям алкогольних напоїв та тютюнових виробів, про не перебування самостійно у закладах дітей після 22.00 год (стаття 20-1 закону України “Про охорону дитинства”.

          Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання дітей.