Фото без опису  Діти (особа віком до 18 років), які проживали на території Бахмацької міської територіальної громади (вся територія Чернігівської області) у період з 25 лютого по 02 квітня 2022 року, або змінили місце проживання у цей період з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту мають право на отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів.

   Як його отримати?

   Крок 1.

   Звернутись до комунальної установи “Центр надання соціальних послуг” Бахмацької міської ради (м. Бахмач, вул. В.Вернадського, буд. 7, вівторок – п’ятниця з 9.00 до 13.00) та замовити проведення оцінки потреб сім’ї/особи. Після її проведення отримати належним чином завірену установою копію висновку оцінки потреб сім’ї.

   Крок 2.

   Підготувати копії документів:

- свідоцтва про народження дитини;

- картки платника податків дитини (у разі наявності);

- паспорта громадянина України дитини (у разі наявності);

- паспорта громадянина України дитини для виїзду за кордон (у разі наявності);

- довідки про взяття дитини на облік як внутрішньо переміщеної особи (у разі наявності);

- витягу з реєстру територіальної громади про місце проживання дитини;

- що посвідчують особу заявника;

- що підтверджують родинні стосунки між дитиною та заявником (у разі подання заяви не батьками).

   Вказані копії документів засвідчуються підписом заявника.

   Крок 3.

   З висновком оцінки потреб сім’ї, копіями та оригіналами документів (для їх звірки) звернутись до служби у справах дітей Бахмацької міської ради (м. Бахмач, вул. Соборності, 42, ліве крило, 4-й поверх, понеділок та четвер з 8.30 год до 17 год).

   Дитина, якій виповнилось 14 років (має паспорт), може самостійно звернутись до служби у справах дітей Бахмацької міської ради та подати документи.

   Крок 4.

   Отримати рішення виконавчого комітету Бахмацької міської ради “Про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів”.