Фото без опису Сьогодні, 28 липня Україна вдруге відзначає День Української Державності. Відзначає в час неймовірно жорстокої війни з московською ордою. Щоб нагадати всім – і друзям, і ворогам, що наше державотворення розпочалося понад тисячу років тому. Ще коли Володимир охрестив Русь і обрав християнство головною релігією, ми стали повноправною частиною цивілізованого світу. Уже в 988 році на прадавніх українських землях розвивалася освіта, культура й дипломатія. Відтоді й донині ми не змінюємо нашого прагнення до демократії, свободи, цивілізованого підходу до життя.

   Україна – спадкоємиця Київської Русі. Найкращі надбання століть – це наша історія, яку нікому не вдасться вкрасти.

   Тисячоліття за цю державну традицію боролися герої минулого. За тисячолітню незалежність сьогодні борються герої сучасності. Тривають запеклі бої за свободу, єдність, демократію та право українців бути й творити своє майбутнє. Боляче, адже кращі сини та доньки нашої країни щодня віддають життя за мир та спокій на рідній землі.

   Але в цій священній боротьбі ми переможемо. Бо з нами правда, Бог і найсильніше військо – нащадки князів, козаків і повстанців. Україна вистоїть! Україна переможе!

   Слава Україні!

З повагою

Міський голова

Павло ШИМКО