Фото без опису31 липня відбулося чергове засідання 38-ї сесії Бахмацької міської ради 8-го скликання. Участь у ньому взяли 16 депутатів міської ради. Провів засідання міський голова Павло Шимко.

   Традиційно, засідання сесії розпочалося з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам'ять воїнів, які загинули, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, а також мирних громадян.

   Головні акценти сесії:

  • Затвердили звіт про виконання бюджету громади за перше півріччя 2023 року.
  • Внесли зміни до рішення 29-ї сесії від 30 листопада 2022 року «Про затвердження Цільової соціальної програми розвитку цивільного захисту Бахмацької  міської територіальної громади на 2023 рік» та до Програми «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» та медико-соціального забезпечення  пільгових та соціально незахищених верств населення Бахмацької міської територіальної громади на 2023 рік».
  • Затвердили Статут комунального некомерційного підприємства «Бахмацька міська лікарня». Важливо: згідно зі змінами чинного законодавства відтепер вартість медичних послуг, що не покриваються відповідною програмою медичних гарантій щодо обслуговування громадян і не оплачуються Національною службою здоров’я України, затверджується наказом керівника медичного закладу.
  • Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  розглянувши лист-клопотання виробничого підрозділу «Конотопська дирекція залізничних перевезень» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця» та з метою підтримки впровадження Програми дерусифікації інфраструктури залізничного транспорту» надали згоду на перейменування зупиночного пункту – 669 км, розташованого у межах громади, на нову назву – Українське.
  • Ухвалили рішення, зі змінами, про перейменування вулиць та провулків у Бахмацькій міській територіальній громаді. На жаль, відкладено перейменування вулиці Зоряної з провулком, так як пропозиція найменувати вулицю на честь загиблого Героя, мешканця міста Бахмача, - Ігоря Кондратьєва,  не отримала підтримки жителів вулиці. Дискусія виникла ще й тому, що на цій вулиці мешкав ще один Герой, Віктор Любич, який теж віддав життя за Україну. Тож питання відкрите.
  • Відповідно до чинного законодавства та з метою упорядкування мережі закладів загальної середньої освіти громади, враховуючи відсутність необхідної кількості дітей для отримання субвенції з державного бюджету, а також результати громадського обговорення, яке  тривало рік,  депутати ухвалили рішення про ліквідацію юридичної особи – Варварівська гімназія. Тож з нового навчального року дітей з Варварівки підвозитимуть шкільним автобусом на навчання до Пісківської ЗОШ І-ІІІ ст. Проблем з підвозом дітей не виникатиме, адже шкільний автобус і так курсує через Варварівку, забираючи 3 дітей з Фастовців на навчання в Піски.

   Загалом, проблема малокомплектності шкіл характерна і для інших сільських населених пунктів громади. Тож депутати вирішили вивчити громадську думку щодо подальшої діяльності Красилівської гімназії.

  • Погодили передачу в безоплатне користування та балансоутримання КП «БАХМАЧ-ВОДСЕРВІС» дизельного генератора Coelmo BDT4M 25 та обладнання для ремонту систем водопостачання та каналізації.
  • Погодили передачу в безоплатне користування АТ «ОБЛТЕПЛОКОМУНЕНЕРГО» дизельних генераторів Coelmo BDT4M 35/5, Coelmo BDT4M 25.
  • Затвердили технічні документації із землеустрою щодо становлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в адміністративних межах громади та земельних часток (паїв).
  • Надали матеріальну допомогу на лікування 11 жителям громади на загальну суму 45 тис.гривень.