Фото без описуСьогодні відбулося засідання виконавчого комітету Бахмацької міської ради, на порядок денний якого було внесено 8 питань. Присутні хвилиною мовчання вшанували памʼять Полєщука Віталія Валерійовича, жителя Бахмача, який загинув  31 липня 2023 року під час виконання бойового завдання у районі населеного пункту Новоданилівка Запорізької області, а також усіх загиблих військовослужбовців та мирних громадян внаслідок російсько-української війни.

   У зв’язку зі зміною системи оподаткування та збільшенням вартості електричної енергії члени виконкому більшістю голосів підтримали коригування тарифів на централізоване  водопостачання та водовідведення. Відтак, для споживачів вартість послуг з 1 серпня 2023 року становитиме:

  • централізоване водопостачання – 19,46 грн з ПДВ
  • централізоване водовідведення – 45,56 грн з ПДВ

   Затвердили зведений кошторисний розрахунок вартості капітального ремонту водогону по вул. Олега Мартинова (колишня Пушкіна) в місті Бахмачі.

   За результатами обстеження вирішили демонтувати  тимчасову споруду для провадження підприємницької діяльності, що знаходиться по вул. Героїв України, в місті Бахмачі у зв’язку із закінченням терміну дії паспорту прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності, а також  з метою впорядкування розміщення тимчасових споруд у місті  та їх належного облаштування. Загалом, у місті наявна проблема із зовнішнім виглядом таких об’єктів торгівлі, що не відповідають  необхідним естетичним та санітарним вимогам. Члени виконкому дійшли спільної думки, що в перспективі необхідно уніфікувати зовнішній вигляд  тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності шляхом затвердження їх відповідних архетипів.

   Внесли зміни до рішення виконавчого комітету Бахмацької міської ради від 15.06.2023 № 104 “Про організацію суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану  на території Бахмацької міської територіальної громади”. Зокрема, розширили перелік таких робіт, а саме: «Забезпечення (проведення) чергування, прибирання в захисних спорудах цивільного захисту, найпростіших укриттях».

   Відповідно до чинного законодавства та враховуючи рекомендації комісії з питань захисту прав дитини вирішили надати статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, 9 дітям. Звертаємо увагу: Постанова «Про затвердження Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів» від 5 квітня 2017 року №268 не має обмеженого терміну  та і сам статус поки не передбачає конкретних пільг. Тож не варто створювати черги і натовп для отримання вищезазначеного статусу.

   Задля збереження дорожнього покриття автомобільних доріг від руйнування великоваговими транспортними засобами у період спекотної погоди, обмежили проїзд територією громади автомобільного транспорту загальною вагою понад 12 тонн і навантаженням на вісь понад 7 тонн у денний час доби з 10:00 год до 24:00 год у разі підвищення температури повітря понад +24ºС. Отож, закликаємо водіїв із розумінням ставитись до цих заходів та дотримуватись обмежень.