Фото без опису На семінарі, ініційованому ДО «Регіональний фонд підтримки підприємництва по Чернігівській області», за участі фахівців ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області, говорили про інформаційну підтримку бізнесу та громадян у період воєнного стану. Першочергово зосередили увагу присутніх на питанні захисту прав споживачів. Зокрема, на особливостях здійснення державного ринкового нагляду та вимогах щодо оформлення маркування до товару та супровідних документів до них.

  Детально зупинилися на правильності оформлення накладних та строків зберігання супровідних документів відповідно до законодавства про ринковий нагляд. Була обговорена тема прав та обов’язків як суб’єктів господарювання, так і споживачів. Підприємцям також нагадали про відповідальність у випадку недодержання вимог чинного законодавства.

    На заході йшлося і про особливості здійснення контролю за рекламою та дотриманням антитютюнового законодавства. Також розглянули актуальні питання у сфері регульованих цін, у тому числі при наданні житлово-комунальних послуг, та фінансові можливості для бізнесу і стартапів у 2023 році.

   У разі порушення законних прав та інтересів споживачі мають можливість звертатись до ГУ Держпродспоживслужби в Чернігівській області за телефоном: (04622)3-01-19.