Фото без описуЗ хвилини мовчання на вшанування пам’яті усіх воїнів, які поклали власні життя, захищаючи у боротьбі із російськими окупантами право українців мирно та щасливо жити на своїй вільній землі, розпочала свою роботу сорокова сесія Бахмацької міської ради сьогодні, 27 вересня, на розгляд якої було внесено 33 питання.

   Першочергово,  депутати підтримали проєкт щодо внесення змін до рішення про місцевий бюджет на 2023 рік. Зокрема, збільшено доходну частину бюджету на  6  641 740,00 гривень. Серед основного, передбачили видатки на

  • будівництво укриття Бахмацького ЗДО № 1 «Рукавичка» (4 млн 200 тис. грн),
  • заміну вікон, балконних дверей та ремонт запасного виходу в групі Бахмацького ЗДО № 4 «Теремок» (65 000 грн),
  • капітальний ремонт водогону по вулиці Олега Мартинова (617 300 грн),
  • заробітну плату з нарахуваннями для працівників освітньої галузі (працівників закладів дошкільної освіти та структурних підрозділів закладів загальної середньої освіти) (1 716 823,94 грн),
  • закупівлю спортивного інвентарю для проведення уроків фізичної культури в загальноосвітніх закладах (206 900 грн),
  • придбання посипкової протиожеледної суміші для КВП «Комунальник» (99 900 грн),
  • придбання шин для автобуса ДЮСШ (99 000 грн),
  • поточний ремонт дороги по вулиці Героїв Крут (80 000 грн) та автогрейдерування і висипка щебенем дорожнього покриття в селищі Перемога Красилівського старостинського округу (100 000 грн).

   Затвердили комплексну Програму енергоефективності громади на 2023-2025  роки, якою передбачається впровадження заходів з підвищення рівня енергоефективності будівель бюджетної галузі, інфраструктури комунальної сфери, житлових будинків із залученням грантових коштів.

   Депутати одностайно прийняли рішення щодо затвердження Програми підтримки військових підрозділів ЗСУ. Також погодили внесення змін  до Програми соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території громади, на 2023 рік, а саме: збільшили фінансування на 300 000 гривень.

    Затвердили генеральний план та план зонування території (зонінг) села Стрільники.

   Розглянувши лист начальника виробничого підрозділу «Конотопська дирекція залізничних перевезень регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ Укрзалізниця» В’ячеслава Кириленка щодо перейменування зупиночних пунктів залізниці 3 та 6 км, які розташовані у межах громади, депутати вирішили запропонувати наступне:

3 км – Колійна машинна станція

6 км – Деркачівка

      Відповідно до законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», враховуючи результати вивчення громадської думки мешканців громади, погодили демонтаж елементу монумента «Танк» - танк ІС-3. З метою отримання  коштів, які будуть спрямовані на допомогу ЗСУ, вирішили виставити об’єкт на продаж на електронному аукціоні, включивши його до переліку об’єктів малої приватизації комунальної власності громади. 

   Також розглянуті земельні та інші питання, що стосуються життєдіяльності громади, і прийняті відповідні рішення.