Фото без описуСьогодні, 25 жовтня, відбулося чергове засідання 41-ої сесії Бахмацької міської ради 8-го скликання. Участь у ньому взяли 17 депутатів міської ради.

   Засідання розпочалося з хвилини мовчання. Присутні вшанували пам’ять воїнів, які загинули, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України, а також мирних громадян.

    Перш ніж перейти до розгляду питань порядку денного, депутатам нагадали про відновлення електронного декларування та необхідність своєчасно (до 31 січня 2024 року) заповнити та подати електронні декларації. Першим питанням  затвердили звіт про виконання бюджету громади за 9 місяців 2023 року, а вже другим внесли зміни до бюджету громади на поточний рік. Зокрема, перерозподілили 2 млн 977 тис. гривень. Серед видатків, які підтримали депутати, - це заробітна плата з нарахуваннями на листопад (1 млн 942 тис. грн для працівників закладів освіти, культури та соціальної сфери), енергоносії  (463 400 грн). Значну частку коштів знову ж таки спрямовано на освітню галузь – 235 тис. гривень. Передбачено на проведення спортивних заходів для ДЮСШ «Колос» - 309 тис. грн., зміцнення матеріально-технічної  бази комунальних підприємств громади – 90 тис. грн. (придбання косарки та снігоприбирального відвалу для трактора).

   Сьогодні витрати на енергоресурси займають значну частину у видатках міського бюджету і мають стійку тенденцію до зростання. Основна частина енергоресурсів споживається бюджетними установами і комунальними підприємствами. Зважаючи на це, затвердили систему енергетичного менеджменту в громаді, яка передбачає управління енергетичною інфраструктурою для скорочення витрат, та ефективне використання енергоресурсів.

   Традиційно розглянули блок питань комунальної власності та земельних.

   За ініціативи депутатів у ході засідання сесії заслухали звіт директора КУ «Спорт для всіх» Бахмацької міської ради Станіслава Вороб’я  про роботу у 2023 році. За результатами конструктивного спілкування керівнику рекомендовано активізувати роботу щодо популяризації спорту в громаді, зокрема, залучати до проведення заходів більшої кількості молоді, враховувати думку представників спортивної громадськості  у ході підготовки змагань. Запропоновано провести зустріч –спілкування щодо вирішення першочергових  проблемних питань та перспектив розвитку спорту.