Фото без опису Сьогодні на сцені Бахмацького базового Будинку культури відбувся ювілейний благодійний концерт Народного аматорського хору ветеранів праці «Окрилені піснею». Цього дня хористи ділилися палкою любов’ю до музики, щиро та душевно виконували добре знані пісні. Канву концертної програми теплими словами про виконавців мережила ведуча Крістіна Фостій.

   Нині хор налічує 29 учасників. Усі вони сповнені сил та енергії, бо саме магія пісні пробуджує, згуртовує колектив, піднімає настрій, додає оптимізму та любові до життя. Художній керівник – Валентина Остапенко без перебільшення, є музою, серцебиттям та настроєм цього колективу. Високопрофесійна, вимоглива, відповідальна, ця чарівна жінка є рушійною силою хору.

   Згадали, що біля витоків хору, крім Валентини Остапенко, стояли Віталій Ломако, Надія Приходько, Борис Гросман, Олександр Гненик та нині покійний Іван Соколов.

   Під час ювілейного концерту хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів та хористів, які відійшли у засвіти.

  Головна увага концертної програми була прикута до теми любові до України, віри в її майбутню Перемогу, шани до захисників і захисниць рідної землі.

   Привітати ювілярів завітав міський голова Павло Шимко, який подякував учасникам хору за цінний внесок у культурне життя громади, любов до української пісні, Шевченкового слова та України. Очільник громади вручив Подяку Бахмацької міської ради за вагомий внесок у справу збереження та розвиток української культури і мистецтва, активну участь у громадському і культурно-мистецькому житті громаді та з нагоди 10-річчя створення колективу, а також запашний коровай, спечений з нового врожаю на пекарні ПСП «Авангард».

   До привітань долучилися директор комунального закладу «Бахмацький базовий Будинок культури» Євген Фостій, голова організації ветеранів Бахмацької міської територіальної громади Лілія Гриценко та інші почесні гості.

   З нагоди ювілею учасники хору показали глядачам усю творчу снагу, таланти, виконали краще з репертуару.

  Зараз важкі часи, земля омита материнськими та вдовиними сльозами. Сини та доньки України героїчно захищають рідну землю. А учасники хору мовою патріотичної та духовної пісні звеличують Україну, наближають перемогу і піснею, і як волонтери.

   Тож нехай українська пісня не перестає лунати на нашій землі, хай зігріває всім нам душі, звеселяє серця, додає сили, гартує бойовий дух і вселяє віру в майбутню Перемогу України.