Фото без опису Повітряні тривоги в Україні, на жаль, стали нормою життя, майже щоденним явищем. У будні та вихідні, вночі та в білий день, впродовж десяти хвилин чи то й п’яти годин – звуки сирен сповіщають, що є загроза, що треба найперше подбати про безпеку.

   Тому одним з пріоритетів є облаштування шкільних укриттів. Саме завдяки співпраці міської ради з американським фондом SEPARATE SUBDIVISION GLOBAL EMERGENCY RELIEF, RECOVERY & RECONSTRUCTION IN UKRAINE ((GER 3) (Глобальна допомога, відновлення та реконструкція в Україні) підвальне приміщення Бахмацького ЗЗСО І-ІІІ ст. № 5 відремонтували, перетворивши його на сучасне укриття. Зроблено ремонт стін, підлоги, вентиляція, оновлення каналізації, облаштовані санітарно-гігієнічні кімнати, в тому числі і для дітей з особливими освітніми потребами. До того ж оперативно дістатися до укриття такій категорії допоможе робот-перевізник.

   В оновленому укритті, площею 300 м2, одночасно можуть перебувати 400 дітей. Вартість проєкту – 5 млн гривень.

   Сьогодні, 14 листопада, у Бахмачі з робочим візитом побували директорка проєкту в Україні Анна Цвігун та виконавчий директор Global Emergency Group - Langdon Greenhalgh, котрі наочно переконалися наскільки потрібним була реалізація цього проєкту, адже здобувачі знань під час повітряної небезпеки відтепер можуть перебувати у безпечних умовах та продовжувати навчальний процес. За словами міського голови Павла Шимка наявність укриття у закладах освіти - це нова реальність, адже безпека дітей у воєнний час під час освітнього процесу — головне завдання.

   Тож вдячні за співпрацю та щира подяка всім, завдяки кому облаштоване укриття в навчальному закладі.