Фото без опису  Сьогодні до громади завітали представники Чеського агентства розвитку при Міністерстві закордонних справ Чеської Республіки. У ході зустрічі гості поспілкувалися з представниками учнівської та працюючої молоді, які озвучили свої напрацювання та поділилися баченням розвитку молодіжної політики і загалом розвитку громади в цілому. Важливо, що молоді люди окреслили основні напрямки розвитку громади і визначили в них свою роль. Далі говорили про можливу грантову підтримку, проєкти та залучення ресурсів для реалізації молодіжних ініціатив.

   Зокрема, розглянули важливі питання подальшої потенційної співпраці. У разі зацікавленості нашою громадою (а вона вже є), співпраця може бути не тільки в сфері культури, освіти та спорту, а й в сфері екології та економічного розвитку, так як Чеська Республіка має 62 програми підтримки й розвитку України. Обов’язковим є залучення широкого кола активної та креативної молоді до участі у всіх проєктах з розвитку та благоустрою громади.

   На завершення зустрічі, почесні гості запевнили, що готові допомагати в пошуку та налагодженні співпраці з донорами. Вразило, що на запитання: «Яким ви бачите майбутнє України?», отримали однозначну відповідь: «Україна – повноцінний член Європи».

   Зустріч відбулася в рамках співпраці з міжнародною організацією "PAX" та ГО «Доброчин» з метою реалізації молодіжної політики в громаді.