Фото без описуСьогодні відбулося пленарне засідання сорок другої сесії міської ради восьмого скликання.

   Відбулося знайомство з новопризначеним очільником відділення поліції №1 (місто Бахмач) Ніжинського районного управління. Ним став підполковник поліції Віталій Головатюк.

   На початку засідання присутні заслухали звіти генеральних директорів медичних закладів громади про проведену роботу, обговоривши їх, висловили пропозиції та зауваження (детальніше про проведену роботу медзакладів – у наступних публікаціях на офіційній вебсторінці громади).

   Потім  депутати приділили увагу низці цільових програм, які містять соціальну складову. Зокрема, внесли зміни до програм на поточний рік: “Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства “Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги” та медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення Бахмацької міської територіальної громади”, «Фінансова підтримка розвитку комунального некомерційного підприємства «Бахмацька лікарня-хоспіс»; Програми фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на автобусних маршрутах загального користування; Програми соціального захисту окремих категорій громадян щодо порядку проведення компенсаційних виплат АТ «Укрзалізниця» за пільгове перевезення залізничним транспортом; а також внесли зміни в організаційні структури КНП «Бахмацька міська лікарня» та КНП «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Прийняли низку програм соціального спрямування на 2024 рік:

  •  «Фінансова підтримка розвитку вторинної медичної допомоги  на 2024 рік».
  •  «Фінансова підтримка розвитку комунального  некомерційного підприємства «Бахмацька лікарня – хоспіс» Бахмацької міської ради Чернігівської області на 2024 рік.
  •  «Фінансова підтримка комунального некомерційного підприємства «Бахмацький міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Бахмацької міської ради Чернігівської області та медико-соціального забезпечення пільгових та соціально незахищених верств населення Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік».
  •  Програма з забезпечення стабільної роботи підприємств критичної інфраструктури та закладів соціальної сфери Бахмацької міської територіальної громади в умовах правового режиму воєнного стану в 2024 році.
  • Програма «Про забезпечення безкоштовного підвезення учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік».
  • Програма «Харчування у закладах дошкільної освіти Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік».
  • Програма розвитку архівної справи на 2024 рік. 
  •  Програма розвитку масового спорту за місцем проживання та у місцях масового відпочинку населення Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік.
  •  Програма безоплатного забезпечення медикаментами пільгових категорій населення та наркотичними анальгетиками пацієнтів, що обслуговуються ФОП «Тчаннікова Н.Б.» та ФОП «Тчанніков В.В.» на 2024 рік.
  • Програма соціального захисту окремих категорій громадян щодо відшкодування витрат АТ “Укртелеком” за послуги зв'язку, надані на пільгових умовах, на 2024 рік.
  •  Програма юридичного обслуговування Бахмацької міської ради та її виконавчого комітету на 2024 рік.
  •  Програма управління майном комунальної власності Бахмацької міської територіальної громади в особі Бахмацької міської ради на 2024 рік.
  •  Програма співробітництва Бахмацької міської ради у складі асоціацій органів місцевого самоврядування на 2024 рік.
  •  Програма висвітлення діяльності Бахмацької міської ради, її виконавчого комітету та депутатського корпусу місцевими засобами масової інформації на 2024 рік.  
  •         Програма регулювання земельних відносин Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік.
  • Програма соціального захисту фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі на території Бахмацької міської територіальної громади, на 2024 рік.
  • Програма соціального захисту окремих категорій населення Бахмацької міської територіальної громади 2024 рік.
  • Програма соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, родин загиблих (померлих) Захисників  і Захисниць України на 2024 рік.

          Також депутати затвердили План діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів Бахмацької міської ради на 2024 рік. Погодили  розроблення детального плану території для проєктування та будівництва свердловини з водорозбірною колонкою в селі Курінь. Затвердили детальний план території для проєктування та будівництва зерносушильного комплексу на території Курінського старостинського округу. Підтримали створення Бахмацького Молодіжного центру та, врахувавши звернення мешканців, перейменування вулиці Зоряної з провулком у місті Бахмачі. Відтепер  вулиця Зоряна носитиме ім’я полеглого Героя, військовослужбовця ЗСУ Кондратьєва Ігоря. Водночас провулок Зоряний став вулицею Покровською.

   Під час пленарного засідання прийнято низку рішень, що стосувались земельних відносин, питань ефективного управління комунальним майном, виплати матеріальної допомоги мешканцям громади, та  інших питань, пов’язаних із життєдіяльністю громади.