Фото без описуДокумент було розглянуто на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради, яке відбулося 19 грудня. Проєкт бюджету, який підготовлено, враховуючи норми та зміни чинного законодавства, незважаючи на обмежений фінансовий ресурс, є збалансованим (по доходах і видатках) та носить соціальний характер. Обсяг доходів визначено у сумі 304 млн 625 тис грн. Видатки соціального спрямування  складають 225 млн 172 тис. гривень (або 75,3 %). З них,  на заробітну плату працівникам бюджетних галузей буде спрямовано 176 млн 52 тис. грн (59,2 %), на енергоносії – 39 млн 819 тис. грн. (13 %). У повному обсязі враховано зростання мінімальної заробітної плати та вартість енергоносіїв для бюджетних установ.

       Серед важливого – виділення коштів на програми з соціальної підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей, родин загиблих (померлих) воїнів (1 млн 90 тис. гривень); забезпечення житлом окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (1 млн грн); підтримки військових частин (7 млн грн) тощо. Зокрема, на початку року 7 млн грн буде спрямовано на підтримку ЗСУ - військовим частинам, від командування яких отримали клопотання щодо необхідності покращення їх матеріально-технічної бази. Загалом, у 2023 році на підтримку ЗСУ з бюджету громади було виділено 16 млн грн – це, окрім коштів, які передбачалися на цільові програми, що стосувалися підтримки правохоронних органів та інших силових структур.

       Більш детально про бюджет громади на 2024 рік – після його затвердження на сесії міської ради.

    Також на засіданні виконавчого комітету затвердили рішення про організацію громадських робіт у 2024 році та тарифи  на соціальні послуги, які надаються комунальною установою «Центр надання соціальних послуг» Бахмацької міської ради.