Фото без описуСьогодні на засіданні 44-ї сесії міської ради 8 скликання, яке провела секретар міської ради Ірина Левченко, розглянули 34 питання.

   У зв'язку зі складанням депутатських повноважень депутатом Володимиром Сорокою інтереси громади представлятиме Василь Ковалюх, обраний від Чернігівської обласної організації політичної партії «Слуга народу». Перед початком засідання його представила та вручила посвідчення депутата Бахмацької міської ради голова територіальної виборчої комісії Євгенія Демидова. Тож відповідно внесли зміни до персонального складу постійної комісії Бахмацької міської ради з гуманітарних питань, законності, правопорядку, депутатської етики та регламенту.

   Серед важливого:

- внесли зміни до рішення 43-ї сесії Бахмацької міської ради восьмого скликання від 21 грудня 2023 року «Про затвердження Програми підтримки військових частин Збройних Сил України у 2024 році» (якою було передбачено 8,2 млн грн), а саме: спрямували кошти на заходи з матеріально-технічного забезпечення військових частин ЗСУ (А2076, А1619, А1815), від яких отримали листи-клопотання про допомогу щодо придбання військового обладнання на загальну суму 5,5 млн гривень.

- Надали матеріальну допомогу 18 жителям громади, серед них 10 військовослужбовцям.

    Депутати затвердили звіти про виконання бюджету громади за 2023 рік та виконання Програми економічного і соціального розвитку громади на 2021- 2023 роки. Потім схвалили наступні цільові програми:

· Програму соціального і економічного відновлення та розвитку Бахмацької міської територіальної громади на 2024 рік

· Програму забезпечення проведення мобілізаційних заходів на території Бахмацької міської територіальної громади у 2024 році (передбачено 400 тис. грн)

· Програму призначення та виплати грошової компенсації для придбання житла окремим категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, на 2024 рік та Порядок призначення та виплати грошової компенсації для придбання житла окремим категоріям осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України (передбачено понад 1 млн грн)

· Програму фінансування видатків на компенсаційні виплати за пільговий проїзд автомобільним транспортом на 2024 рік

    Важливо: відміняються талони на пільговий проїзд автомобільним транспортом на міських маршрутах загального користування. Жителям громади, які мають право на пільги згідно з чинним законодавством, необхідно мати лише посвідчення, що дає право на пільговий проїзд. Пільговий проїзд забезпечується на міських маршрутах загального користування та до населених пунктів, які відносяться до Бахмацької міської територіальної громади. Отже, 50% від вартості квитка сплачує особа пільгової категорії, а 50 % - відшкодовується перевізнику з бюджету громади.

    Депутати підтрималим результати консультацій з громадськістю щодо перейменування населеного пункту - села Перше Травня Фастовецького старостинського округу на село Сонячне та вирішили подати відповідну пропозицію на розгляд Верховної Ради України. Розглянули низку питань, які стосувались землекористування та оренди майна.