Фото без опису  Медичні працівники нашої громади успішно завершили навчання в проєкті «Здоров’я без відстані: мобільна медицина для громад», який реалізується спільно з Пацієнти України та GIZ Ukraine: Resilient Society.

   Це важливо, щоб ефективніше надавати медичні послуги не тільки в громаді, але й у майбутньому мобільному пункті первинної медичної допомоги. Адже ми – одна із громад Чернігівщини, яка пройшла конкурсний відбір і стала партнером проєкту, завдяки реалізації якого Бахмаччина отримає мобільний медичний кабінет («на колесах»), що надаватиме безкоштовні первинні медичні послуги населенню громади. Сучасне медичне обладнання у авто дозволяє проводити повноцінне комплексне обстеження і діагностування пацієнтів. Зокрема, тут можна буде пройти лабораторне обстеження крові, вимірювання рівня глюкози в крові, також зробити електрокардіографічне обстеження, УЗД тощо.

   Проєкт реалізується благодійним фондом «Пацієнти України» спільно з Українським центром охорони здоровʼя (UHC), у партнерстві з «Програма ЄС Міцні Регіони — Спеціальна програма підтримки України», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ), та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, GIZ Ukraine.