Фото без описуОголошення щодо відбору та підтримки територіальних громад у наданні соціальної послуги медіації

Термін подачі заявок: до 15 лютого 2024 року

   Запрошуємо територіальні громади долучитися до ініціативи з розвитку і організації надання соціальної послуги медіації!
   Медіація є одним із найменш травматичних і дієвих способів позасудового врегулювання сімейних спорів. Відповідно до Закону України «Про соціальні послуги» соціальна послуга медіації належить до базових, надання яких забезпечується на рівні територіальних громад. Актуальність медіації особливо зростає в умовах повномасштабного вторгнення, коли через високий рівень стресу, розірвання родинних зв’язків внаслідок переміщення значної кількості сімей з дітьми виникають сімейні конфлікти і спори, що стосуються прав та інтересів дитини.
    У межах ініціативи будуть відібрані 30 територіальних громад, які делегують фахівців для:

проходження навчання з питань проведення медіації під час очних тренінгів протягом лютого-червня 2024 р. Навчання буде проведене сертифікованим тренером Асоціації сімейних медіаторів. До навчання зможе долучитися 1 фахівець від громади

отримання подальшої підтримки в розвитку соціальної послуги медіації.

   Уже під час навчання ці фахівці зможуть розпочати практику надання соціальної послуги медіації, отримувати супервізійну підтримку, обмін досвідом з колегами, розвиваючи свої навички медіатора.
    До участі в ініціативі запрошуються територіальні громади Волинської, Дніпропетровської, Закарпатської, Львівської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Харківської, Чернігівської та Чернівецької областей (перелік пріоритетних громад додається.)
    Зацікавлені територіальні громади мають визначити фахівця від надавача соціальних послуг комунального чи недержавного сектору, який буде надавати цю соціальну послугу в межах своєї професійної діяльності. Також може бути делегований фахівець іншої структури / організації/ закладу, який в подальшому на договірних засадах надаватиме соціальну послугу медіації.

   Для участі у відборі необхідно:

   подати лист за підписом голови / заступника голови територіальної громади з висловленням зацікавленості брати участь в ініціативі і готовності в подальшому надавати соціальну послугу медіації (лист подається у довільній формі, сканована копія – на електронну адресу: socmediation@gmail.com).

    керівнику надавача соціальних послуг, на базі якого буде надаватись соціальна послуга медіації, заповнити анкету за цією формою: https://forms.gle/AwPEFUmg9NUxsd6z9 

    Лист і анкету потрібно подати до 15 лютого 2024 року.
   Під час відбору територіальних громад перевага буде надана тим громадам, які:

мають потребу в організації надання соціальної послуги медіації;

можуть делегувати фахівця, який має вищу освіту у галузі знань «соціальні та поведінкові науки», «соціальна робота», «право» і досвід роботи з сім’ями з дітьми не менше ніж 2 років;

можуть забезпечити сталість надання соціальної послуги медіації в подальшому.

    Ініціатива з розвитку соціальної послуги медіації впроваджується ГО “ВГЦ “Волонтер” у партнерстві з ГС “Українська мережа за права дитини”, ГО “Ліга Медіаторів України” у межах проєкту “Надання психосоціальної підтримки та забезпечення правосуддя як складової частини кращого догляду для вразливих дітей”, що реалізується за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та у співпраці з Міжвідомчою координаційною радою з питань правосуддя щодо неповнолітніх і Національною соціальною сервісною службою.