Фото без описуЗ нагоди 9-ої річниці прийняття Закону України «Про пробацію» в Ніжинському районному секторі №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області  пройшов «День відкритих дверей» під гаслом «Пробація з громадою, в громаді, для громади».

   До даного заходу долучилися представники державних органів та установ, зокрема інспектор ювенальної превенції відділу превенції Ніжинського РУП ГУНП в Чернігівській області – Шот В.Ю. та психолог Комунальної установи Центр надання соціальних послуг Бахмацької міської ради – Макаренко І.А., яка також являється волонтером пробації.

   Присутні були проінформовані про історію створення пробації в Україні, про поняття, функції, переваги пробації та цікаві факти про пробацію у світі. Також було повідомлено мету і завдання, які стоять перед уповноваженим органом з питань пробації, особливо у наданні допомоги засудженим особам, забезпеченні підтримки та мотивування їх до змін.

   Наприкінці заходу було обговорено напрямки подальшої роботи щодо надання суб’єктам пробації всебічної підтримки і допомоги, а також підвищення ефективності взаємодії.

Анна ГОРБАЧ, начальник Ніжинського районного сектору №3

філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області