Фото без опису У 10 віддалених громадах України впроваджується мобільна медична послуга в рамках проєкту «Здоров'я без відстані: мобільна медицина для громад», що прагне наблизити якісну та своєчасну допомогу пацієнтам у віддалених села. 

   Під час 5 підготовчих тренінгів навчання пройшли понад 150 учасників з 10 громад: Шосткинської громади (Сумщина), Баштанської, Доманівської (Миколаївщина),  Старовірівської (Харківщина), Роздільнянської, Арцизької (Одещина), Куликівської, Бахмацької (Чернігівщина), П'ятихатської та Солонянської (Дніпропетровщина).

   Під час навчання лікарі та медичні сестри пройшли підготовку з надання медичної допомоги у мобільній амбулаторії та оновили знання та навички, щоб повернутись у свої громади та надавати своєчасну та якісну допомогу. Управлінці та представники органів місцевого самоврядування на тренінгах вчилися стратегічному мисленню та налагоджували кооперацію між органами місцевого самоврядування, щоб попри всі виклики сьогодення, в громаді була доступна якісна медична допомога.

   Медичні фахівці проходили навчання та підготовку з надання медичних послуг у мобільних бригадах, а управлінці засвоювали стратегічне навчання для менеджменту проєкту у своїх громадах та налагоджували кооперацію між органами місцевого самоврядування, представниками первинки і вторинки в громаді, для того, щоб попри всі виклики сьогодення, в громаді була доступна якісна медична допомога. 

   Проєкт реалізується БФ «Пацієнти України» у партнерстві з Українським центром охорони здоровʼя (UHC) за підтримки проєкту «Спеціальна програма підтримки України», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) та реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.