Фото без описуЦей проєкт, реалізований у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», передбачає розширення доступу населення до послуг із психічного здоров’я, надання психосоціальної підтримки, інформаційно-просвітницьку діяльність.

   Модераторка заходу Світлана Книга, заступник міського голови з питань гуманітарної сфери, акцентувала на важливості ментального здоров’я та наголосила, що формування нової культури підтримки ментального здоров’я є одним з пріоритетних завдань в умовах сьогодення.

    - У кожного з нас у воєнний час є зобов’язання робити максимум того, що можемо для перемоги, для людей. Наразі питання покращення громадського здоров’я, психосоціальної підтримки є одними з актуальних, – зазначив у вітальному голова міський голова Павло Шимко. – Вони охоплюють усі верстви населення, тому дуже важливо, що до цієї проблеми прикута увага держави і органів місцевого самоврядування. Маємо дбати про найважливіше – про людину, її здоров’я.

    У офіційному відкритті простору "Дбаю про себе" взяли участь Тетяна Кірьязова, керівниця напрямку психічного здоров’я Проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», Інна Чистенко, регіональна координаторка координаційного центру при Кабінеті Міністрів України, Олена Пугач, фахівець з психічного здоров’я Проєкту, Вікторія Перепелиця, регіональна координаторка Проєкту.

   Представники проєкту наголосили, що Бахмацька громада, прагнучи застосовувати комплексний підхід до розбудови стійкої системи громадського здоров’я, стала єдиною громадою на Чернігівщині, яка була відібрана для подальшої співпраці.

  Презентувала роботу простору Тетяна Пискун, головний спеціаліст відділу освіти, cім’ї, молодіжної політики та спорту.

 Простір облаштували на базі Бахмацького молодіжного центру. 23 фахівці громади пройшли відповідне навчання, найбільше навчених фахівців – 18 у КНП «Бахмацький міський центр первинної медико–санітарної допомоги». Саме про можливості, які отримав медичний заклад у рамках реалізації проєкту, і розповіла Богдана Полянська, медичний директор.

  Методику управління стресом продемонструвала Катерина Кобзій, провівши практичне заняття за програмою «Зцілення душі і тіла».

   Справжнім подарунком для присутніх став виступ музичного гурту "Баз Бенд" під керівництвом Павла Антоненка.

 Загалом, послуги з охорони психічного здоров’я наразі необхідні, позаяк в час війни нам важлива думка фахівців, як опанувати себе та навчитися стресостійкості.