Фото без описуПротягом першого кварталу 2024 року до служби у справах дітей Бахмацької міської ради надійшло 13 повідомлень про вчинення домашнього насильства, які стосуються 27 дітей.  З сім’ями проведено профілактичну роботу, спрямовану на запобігання домашньому насильству, складено оцінки рівня безпеки дітей.

          На облік дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, взято  2 дітей як таких, які зазнали психологічного насильства, одну - яка зазнала фізичного насильства. Складні життєві обставини, це умови, які негативно впливають на життя дитини, стан її здоров’я та розвиток.

          Працівниками поліції винесено термінові заборонні приписи щодо кривдників, які передбачають необхідність залишити місце проживання постраждалих осіб. Такі приписи виносяться строком до 10 діб. Крім того, постраждалим особам (одному з батьків) рекомендовано звернутися з заявою до суду про видачу обмежувального припису щодо кривдника. Такі приписи видаються строком від одного до шести місяців та передбачають заборону перебувати кривдникам в місці спільного проживання з постраждалими особами, заборону щодо  спілкування тощо.

          Постановами Бахмацького районного суду Чернігівської області  визнано винними 13 осіб у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

          Крім того, чинним законодавством забороняються будь-які види експлуатації батьками своєї дитини, фізичні покарання, а також застосування інших видів покарань, які принижують людську гідність дитини.