Фото без опису Кожна звістка про загибель українського захисника стає нестерпним болем і невимовною тугою для усіх нас.

   Сьогодні, 3 квітня 2024 року, наша громада провела в останню земну дорогу воїна-Героя Романа Григоровича Голуба. Не вагаючись, він вступив до лав Збройних Сил України, ставши на захист рідної Батьківщини від рашистської навали.

   Роман Голуб народився 8 жовтня 1980 року в селі Халимонове, де і закінчив 9 класів. Потім у 1995-1999 роках навчався в Конотопському політехнічному технікумі за спеціальністю «Виробництво електронних та електричних засобів автоматизації».

   Після завершення навчання, отримавши спеціальність, Роман почав працювати за обраною спеціальністю. Працював електромонтером у Водоканалі, згодом у Бахмацькому районному вузлі зв’язку. Досить тривалий період свого життя – електромеханік, а згодом і старший електромеханік виробничого підрозділу «Бахмацька дистанція сигналізації та зв’язку» регіональної філії «Південно-Західна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця».

   Коли ворог прийшов на нашу землю, він обрав шлях військової служби, знаючи, що ризик і небезпека чекають його кожен день. Роман захищав Україну на посаді вогнеметника 2 вогнеметного відділення взводу вогневої підтримки роти вогневої підтримки військової частини А7331 (рота із позивним командира "Ворон"). Виконував складні бойові завдання біля Бахмуту і Соледару.

   25 березня 2024 року внаслідок обстрілу ворогом позицій поблизу селища Білогорівка Сєвєродонецького району Луганської області Роман Голуб отримав тяжкі поранення. На жаль, врятувати життя Захисника не вдалося.

   27 березня 2024 року серце Воїна перестало битися у Дніпропетровській обласній клінічній лікарні ім. Мечникова.

   Сьогодні ж, 3 квітня 2024 року, на кладовищі в с. Халимонове відбулась церемонія поховання загиблого воїна з усіма військовими почестями.

   Неймовірно боляче: ми втрачаємо наших Героїв, та в кожному подиху, в кожному ударі серця українця житиме вічна пам’ять про Захисників України, які ціною власного життя захищали свою землю та український народ.

   У цей скорботний час ми всі розділяємо непоправну втрату сім’ї та висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям та побратимам військовослужбовця.

   Низький уклін Герою, якого забрали Небеса. Вічна пам’ять відважному сину українського народу!