Фото без опису Турботою та увагою ювіляра оточив онук Василь. Радують довгожителя і 2 правнучки. Федір Матяш прожив нелегке життя, тяжко працював. Воював під час Другої світової війни, був поранений, має численні ордени та нагороди. Чоловік, як ніхто, знає, що війна — це горе, біль та втрати, і що вона виправдана лише тоді, коли йдеться про захист держави та родини.

   Про секрет довголіття рідні Федора Григоровича розповідають наступне:

   "Кожному своє, кожен такий, який є. Ніколи нікому не заздрить, працював, дбав про родину. А ще довгожитель їсть тільки натуральні продукти, може випити чарочку за обідом". Та головне, звісно, це любов і підтримка рідних.

   З нагоди сімейного свята зібралась велика родина. Від міської ради та усієї громади привітала ювіляра та побажала стійкості та ще багатьох років у здоров'ї та обов’язково в мирі керуюча справами виконавчого комітету Бахмацької міської ради Тетяна Швидченко. Так як Федір Григорович дуже любить пісню, то музичне привітання прозвучало і від працівників Бахмацького базового будинку культури.

   Кожна історія життя ветерана неперевершена та цікава. Ці люди пережили голодомор, війну, і їхні досвід та мудрість є безцінними не тільки для рідних, а й для всієї громади.