Фото без описуПродовжили дії норм утворення твердих побутових відходів для населення та підприємств і організацій громади.

          Погодили проведення конкурсу з визначення виконавця послуг на здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території громади. Надали дозволи на розміщення зовнішньої реклами.

   Одне із ключових питань засідання виконкому стосувалося встановлення тарифу на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення для КП «БАХМАЧ-ВОДСЕРВІС». Попередньо представники підприємства аргументували всі складові збільшення тарифів, а це - збільшення вартості електроенергії та паливно-мастильних матеріалів, а також підвищення мінімальної заробітної плати – це все впливає на тариф.  Тож рішення було прийнято. 

   Відтак з 1 червня 2024 року тарифи наступні:

- на послугу з централізованого водопостачання для споживачів, які не є суб’єктами господарювання,  – 23,28 грн/1 м3 (з урахуванням ПДВ);

- на послугу з централізованого водовідведення для споживачів, які не є суб’єктами господарювання, – 47,96 грн/1 м3 (з урахуванням ПДВ).

   Затвердили: розміри компенсаційних виплат для відшкодування витрат перевізників за пільгове перевезення окремих категорій громадян; інформаційні та технологічні картки адміністративних послуг у сфері декларування та реєстрації місця проживання (перебування) фізичних осіб; подання опікунської ради про доцільність призначення  опікунів над недієздатними особами; перелік видів осуспільно корисних робіт в умовах воєнного стану на території громади (ці роботи оплачуються державою).

   На засіданні також було розглянуто низку житлових питань, а також  питання щодо правового та соціального захисту дітей.