Фото без опису18 квітня відбулося пленарне засідання сорок сьомої сесії міської  ради восьмого скликання. Перед початком роботи присутні вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих воїнів та мирних жителів, що загинули внаслідок російської агресії.

   До порядку денного увійшло 37 питань. На початку засідання  було представлено нову депутатку Бахмацької  міської ради. Нею стала Ірина Оніщенко (ПП «Наш край»), яка  увійшла до складу постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного та культурного розвитку громади.

   Детально розглянувши бюджетні питання, депутати затвердили звіт про виконання бюджету за І квартал поточного року та внесли зміни до бюджету громади на 2024 рік. Серед основного: за І квартал 2024 року доходна частина становить  81 234,2 тис. грн, в тому числі:  доходи загального фонду бюджету у сумі 69 727,0 тис. грн та доходи  спеціального  фонду бюджету у сумі  11 507,2 тис. гривень. Видатки склали  80 822,6 тис. гривень.

   Важливо, що на підтримку ЗСУ було спрямовано майже 9 млн гривень.

   Одностайно обранці погодили надання одноразової матеріальної допомоги військовослужбовцям та онкохворим жителям громади, які потребують лікування.

        Затвердили Програму підтримки діяльності 14 ДПРЧ (м. Бахмач) 4 Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області на 2024 рік та Програму забезпечення пожежної безпеки  на території громади.

   Погодили утворення віддалених робочих місць адміністраторів відділу «Центр надання адміністративних послуг» виконавчого комітету міської ради, затвердження переліку адміністративних послуг, які надаються через віддалені робочі місця, та графіку роботи, в Курінському та Бахмацькому старостинському округах.

   Внесли зміни до низки програм: Програми підтримки військових частин Збройних Сил України у 2024 році; Програми розвитку фізичної культупи  та спорту; Комплексної Програми підтримки молоді, сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, протидії торгівлі людьми; Програми підтримки обдарованої молоді, Програми національно-патріотичногот виховання дітей та молоді.

   Чимало проєктів рішень стосувалися саме земельних питань. З  проєктами рішень можна ознайомитися в рубриці «Офіційні документи».