Фото без описуНаразі для Чернігівської області ключовими питаннями є безпека, а також підтримка бізнесу, який регулярно страждає від ворожих обстрілів.

   На цьому наголосив начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

«Якщо говорити про Чернігівщину, про прикордонну Чернігівщину, то всі питання безпеки і підтримки бізнесу, який страждає від обстрілів постійно – це ті ключові питання, які турбують людей. Їх ми сьогодні визначили як основні. І за програмою Конгресу вони співпадають, тому ми їх всі вирішимо», – підкреслив він.

   За словами Вʼячеслава Чауса, наразі у Чернігівській області працюють декілька волонтерських хабів, які, зокрема, працюють і в галузі реабілітації. 

   Також у регіоні планується створення реабілітаційного центру на базі зруйнованого росіянами кардіологічного диспансеру.

 «На сьогодні триває розробка проєктно-кошторисної документації. Найближчим часом, після того, як з’явиться проєкт, розпочнемо реалізацію. Але наразі, поки немає цього нового реабілітаційного центру, всі наші медичні заклади за спеціальною програмою надають реабілітаційні послуги людям, які постраждали від війни», – наголосив начальник ОВА.

   Що стосується роботи Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, то, на думку очільника Чернігівської ОВА, вона є дуже важливою. Зокрема, ця платформа допомагає комунікувати органам влади різних рівнів і оперативно ухвалювати конкретні рішення для покращення ситуації у громадах.

«Формат Конгресу дає змогу дуже швидко розв’язувати конкретні питання, які хвилюють наших людей, мешканців. Він набрав більш широкого змісту і насправді еволюціонував. Питання стали більш конкретними, а рішення – більш швидкими», – зазначив Вʼячеслав Чаус.

Офіційний вебсайт Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України