Фото без опису

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», що набув чинності влітку минулого року, у Чернігівській області триває процес перейменування вулиць у населених пунктах.

Фінальні пропозиції від районних державних адміністрацій та територіальних громад розглянула 9 липня робоча група з питань реалізації згаданого закону, у складі якої – представники профільних департаментів, Українського інституту національної пам’яті, історики та громадськість. Провів засідання заступник голови ОДА Іван Ващенко.

«Росіяни стирають нашу ідентичність, тому маємо максимально жорстко відстоювати загальну державну концепцію. А щоб прийняти конкретні рішення, всі пропозиції потрібно розглянути об’єктивно, – зауважив Іван Ващенко, додавши: – Це питання – не забаганка, а вимога часу і частина нашої боротьби з ворогом та його пропагандою».

   Загалом робоча група опрацювала назви близько 500 вулиць у населених пунктах Чернігівщини. За результатами засідання готується проєкт розпорядження начальника обласної військової адміністрації про їхнє перейменування, яким буде поставлено крапку у цьому процесі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації