Фото без опису Метою тренінгу «Посилення спроможності громади у забезпеченні найкращих інтересів дитини», який проходив у нашій громаді нещодавно, було сформувати в учасників систему знань, умінь та навичок щодо організації сталих підходів у забезпеченні найкращих інтересів дітей різних категорій та захисту їх прав на рівні громади.

   У заході взяли участь заступник міського голови з питань гуманітарної сфери Світлана Книга, посадові особи місцевого самоврядування, основні суб’єкти соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

   Тренер Еліна Максимець з учасниками вивчали українське законодавство та норми міжнародного права щодо дітей. Навчалися, як адаптуватися до вікових змін дитини та взаємодіяти з батьками, щоб забезпечити найкращі інтереси дитини.

   Учасники тренінгу отримали практичні інструменти для створення підходу забезпечення найкращих інтересів дитини.

    Тренінг відбувся у рамках проєкту «Мінімальний пакет інтегрованих соціальних послуг для сімей з дітьми», який впроваджується Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку через Німецький банк розвитку (KFW). В консорціум входять: Українська мережа за права дитини, СОС Дитячі Містечка Україна, ГО "Соціальна Синергія" та Українська освітня платформа.