Фото без описуВідповідно до Указу Президента України з 2023 року День усиновлення відзначається 17 вересня. Це свято збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії і, мабуть, це не випадково. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям, та дітям, які залишилися без батьківського піклування. День усиновлення - це свято усиновлювачів, опікунів, прийомних батьків, батьків-вихователів – тих, хто прийняв до своїх родин дітей, що за різних обставин втратили рідні сім’ї.

На території Бахмацької територіальної громади  функціонує 4 прийомні сім’ї, в яких виховуються 5 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, проживає 10 сімей, які усиновили дітей, під опікою і піклуванням знаходяться 20 дітей. Ці сім’ї дали кожній дитині найважливіше – щастя мати родину, батьківську турботу і тепло. Але є хлопчики і дівчатка, які ще чекають такої бажаної для них сім’ї. На обліку в службі у справах дітей Бахмацької міської ради перебуває 10 дітей, які можуть бути усиновлені.

Висловлюємо слова подяки кожній родині, яка взяла на своє виховання і утримання дитину-сироту чи дитину, позбавлену батьківського піклування. Уклін та повага усім, хто відкрив свої серця для дітей та відчинив двері своїх домівок.

У переддень свята хочеться побажати батькам і діткам міцного здоров’я, віри в добро, натхнення, терпіння і обов’язково любові. Хай у Ваших домівках завжди панують спокій і затишок, нехай Ваше життя буде безхмарним та мирним.

А хто має бажання подарувати дитині частинку свого серця, справжнє відчуття рідного дому і батьківську опіку, то звертайтеся, будь ласка, за додатковою інформацією до служби у справах дітей Бахмацької міської ради. Чекаємо за адресою: м. Бахмач, вул. Соборності, 42, 4-й поверх, тел. 2-18-46.