Фото без описуУ сучасному суспільстві надзвичайно важливо допомагати молодим людям виправляти помилки та ставати на шлях виправлення. Центри пробації надають неповнолітнім можливість не лише відбувати покарання, але й змінювати своє мислення та поведінку за допомогою пробаційних програм. Однією з таких є програма під назвою «Зміна прокримінального мислення», що націлена на зміну стереотипів і негативних моделей поведінки.

   На теперішній час на обліку Ніжинського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Чернігівській області перебуває неповнолітня особа, яка активно бере участь у цій програмі. Програма складається з 10 занять, протягом яких учасник отримує знання та навички, що допомагають йому змінювати своє ставлення до оточуючого світу, розуміти свої помилки та уникати їх у майбутньому.

    Що варто відзначити, підліток демонструє високу мотивацію до змін. Він без порушень відвідує всі заняття, активно працює на тренінгах та успішно застосовує отримані знання.

   Пробаційна програма «Зміна прокримінального мислення» для неповнолітніх суб’єктів пробації доводить свою ефективність у роботі з молодими людьми, які стикнулися з правопорушеннями. Завдяки підтримці спеціалістів і постійному залученню підлітків, такі ініціативи допомагають їм будувати нове, позитивне майбутнє.

   Надіємося, що після завершення програми, цей підліток стане на правильний шлях та досягне нових життєвих успіхів, ставши прикладом для інших.

Анна ГОРБАЧ, начальник Ніжинського районного сектору №3

філії Державної установи «Центр пробації» в Чернігівській області