Фото без опису17 жовтня, у четвер, всі охочі можуть перевірити свою стійкість до маніпуляцій та дезінформації, пройшовши національний тест з медіаграмотності. Це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який відзначають у всьому світі 24 – 31 жовтня.

   Лінк на проходження тесту: https://filter.mcsc.gov.ua/.

   Тест складається з 25 питань і 5 тематичних блоків. Після проходження тесту автоматично висвітиться результат, правильні відповіді будуть опубліковані 18 жовтня на сайті національного проєкта з медіаграмотності «Фільтр».

   50 учасників та учасниць, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, протягом місяця після проведення тесту отримають цінні подарунки від партнерів. 

   Увага! Пройти тест можна лише 1 раз — учасники та учасниці, які завершать тест декілька разів, не зможуть претендувати на подарунки. Тест буде відкритий на сайті і після 17 жовтня, але претендувати на призи зможуть лише ті учасники та учасниці, які пройдуть його саме 17 жовтня, з 8:30 до 23:59 год.

   За проходження тесту передбачені сертифікати, які протягом двох тижнів після його проведення будуть надіслані на  електронну пошту учасника / учасниці.

   Національний тест з медіаграмотності реалізовується національним проєктом з медіаграмотності «Фільтр» Міністерства культури та стратегічних комунікацій за підтримки ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії, а також проєктом з медіаграмотності і когнітивної стійкості в Україні, що реалізується Zinc Network і фінансується Урядом Великої Британії. Національний тест з медіаграмотності втілюється  разом з програмою USAID «Мріємо та діємо», яка виконується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», який втілюються IREX Ukraine за підтримки Посольства США.