Фото без опису Більшість представників бізнесу долучилася онлайн, деякі підприємці змогли доєднатися очно. Говорили про людський капітал і бронювання співробітників.

   Про ситуацію на ринку праці на Чернігівщині розказала директорка Чернігівського обласного центру зайнятості Людмила Ключник. Вона акцентувала на тому, що в області дещо знизилася кількість безробітних.

«Серед найзатребуваніших професій – продавці, підсобні працівники, водії, кухарі, прибиральники. Трактористи, електрозварники та інші вакансії чоловічогоФото без опису спрямування закривати важко», - говорить Людмила Ключник.

   Центр зайнятості всіляко сприяє працевлаштуванню і допомагає бізнесу. Так, в області працює два офіси «Зроблено в Україні» - у Чернігові та Прилуках. У планах – відкрити ще один у Ніжині. В цих установах можна отримати консультації та роз’яснення.

Наступне питання, про яке говорили на зібранні – надання критичності підприємствам і бронювання працівників.

 

Фото без опису«Треба бути чесними – у країні війна, а без мобілізації неможливо перемогти. Головне – не втратити країну. Але окрім того, ми повинні втримати бізнес», - акцентував начальник Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус.

   Відповідно до постанови Кабміну №76 ОВА мають право визначати критичність підприємства. 379 – така цифра критично важливих підприємств в області зараз.

«На жаль, є випадки недоброчесності бізнесу, котрий маніпулював фактами. Для таких підприємств статус критичності анулюється. Бізнес також повинен бути чесним і відповідальним», - зазначив очільник ОВА.    

 

Фото без опису«Про процедуру бронювання. ОВА не здійснює бронювання працівників. ОВА лише надає статус критичності. Уже потім підприємства подають документи на бронювання. Ми допомагаємо – консультуємо, вказуємо на помилки», - акцентує заступник голови ОДА Дмитро Синенко.

   Остаточне рішення про бронювання - за Міністерством оборони.

   Серед інших питань – мобілізація.

«Чому це важливо, я уже пояснив. Повторюсь – ми повинні зберегти нашу країну. Так, я розумію, що найбільше страждає «білий» бізнес. На моє переконання, мобілізаційний акцент варто робити на «сірий» та «чорний» бізнес. Це питання місцевих органів влади, ТЦК і правоохоронців. Над цим треба працювати», - сказав В’ячеслав Чаус.

  Регіональна платформа для комунікації бізнесу і влади заснована за ініціативи Президента Володимира Зеленського і працює в рамках Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації