Розширене засідання Президії Конгресу місцевих і регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського відбулося 24 жовтня. На ньому глава держави представив та обговорив з очільниками областей, громад і міськими головами План перемоги, який він нещодавно презентував союзникам України у боротьбі з російською навалою. Онлайн доєдналася і Чернігівщина, зокрема начальник ОВА В’ячеслав Чаус, голова обласної ради Олена Дмитренко, голови громад та депутатських фракцій.

Цей план – результат роботи команди Президента, міжнародних партнерів, дипломатів і військових. Він складається з п’яти пунктів – геополітичного, двох військових, економічного та безпекового – і трьох таємних додатків.

Попри те, що основні пункти Плану стосуються передусім кроків та дій міжнародних партнерів, важливою є єдність українців та робота на Перемогу на рівні кожної української громади. Адже реалізація Плану перемоги має бути ефективною на всіх рівнях, зокрема і на рівні зв’язків із регіонами та громадами в країнах-партнерах.

«Ми завжди працюємо з нашими партнерами на всіх рівнях – на найвищому й на рівні кожного серця, яке з Україною та справді хоче для нас миру, хоче для нас справедливості. З лідерами працюємо. Уряди та парламенти – це вже теж є. Я прошу вас розпочати цю роботу, шановні наші громади, на рівні ваших зв’язків із регіонами інших держав, із громадами в країнах-партнерах», – наголосив Президент.

Фото без опису

Українські громади, які активно взаємодіють із громадами за кордоном, можуть доносити до них викладені у Плані пункти та важливість їх реалізації. Своєю чергою, представники європейських та світових громад можуть звертатися до своїх парламентів та урядів, аби вони підтримували цей документ на центральному рівні.

«На сьогодні Чернігівщина, як й інші області України, потерпає через війну. Тому зараз важливо зробити все, щоб цей План перемоги якомога швидше був реалізований. Водночас такий майданчик, як Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України, допоможе донести необхідність підтримки Плану нашим міжнародним партнерам. Ми закликаємо громади звернутися до своїх регіональних партнерів, з якими укладені угоди про співпрацю, щодо підтримки Плану перемоги у своїх країнах», – сказав В’ячеслав Чаус на брифінгу в медіацентрі ОВА, що відбувся після засідання президії Конгресу.

Фото без опису

Відповідне звернення також напрацюють депутати обласної ради.

«Керівники фракцій підтримали рішення провести позачергову сесію, щоб звернутися до наших міжнародних партнерів за підтримкою. Практично в кожної громади, області загалом, є партнери за кордоном. Вони мають нас чути й бачити. Чернігівщина вкотре демонструє єдність у надзвичайно важких питаннях – коли стосується безпосередньо життя і подальшої долі України, немає політичних протистоянь, відкинуті всі амбіції. Є люди, які переживають за свою державу», – зауважила Олена Дмитренко.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської обласної військової адміністрації
за повідомленням з офіційного вебсайту Конгресу місцевих
та регіональних влад при Президентові України