Співробітниками податкової міліції Головного управління ДФС у Чернігівській області на виконання рішення робочої групи, утвореної відповідно до Розпорядження Чернігівської ОДА від 21.10.2019 №593 (зі змінами від 04.03.2021) здійснюються заходи, направлені на очищення ринку паливно-мастильних матеріалів від фальсифікату та збільшення надходжень акцизного податку до державного бюджету.

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що службові особи одного з підприємств м. Чернігова, яке займається оптовою торгівлею пальним, за документами придбавало паливно– мастильні матеріали від фіктивних підприємств, фактично же отримували неякісне пальне за готівкові кошти на нелегальному нафтопереробному заводі.

В подальшому, по підробленим документам, пальне передавалось групі суб'єктів господарювання, які здійснювали їх роздрібну реалізацію через мережу АЗС під відомою торговою маркою.

Внаслідок проведених заходів із незаконного обігу вилучено 30,1 тисячі літрів палива. Загальна вартість вилученого становить близько 840 тис. грн.

Наразі тривають слідчі дії.