Рівно 31 рік тому, 16 липня 1990 року, Верховна Рада УРСР, виражаючи волю народу України, ухвалила Декларацію про державний суверенітет України як верховенство, самостійність, повноту і неподільність влади Республіки в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах.

     Здійснюючи цю Декларацію, 24 серпня 1991 року Верховна Рада УРСР від імені Українського народу урочисто проголосила незалежність України та створення самостійної української держави – УКРАЇНИ. 1 грудня 1991 року Акт про проголошення незалежності України було підтримано на Всеукраїнському референдумі.

     Декларація про державний суверенітет України ґрунтується на цінностях демократії, прав і свобод людини, національних прав, розвитку, правової держави, суверенітету і самоврядування.

     Ці цінності відповідно до Конституції України і мають визначати діяльність незалежної і суверенної Української держави.

     Ухвалення цього документа стало ключовим кроком для відновлення історичної справедливості, відродження української державності як втілення ідеї соборності українського народу та його земель. Це стало початком, своєрідною точкою відліку відновлення державної незалежності України загалом. Документ створив правові передумови для ухвалення 24 серпня 1991 року Акта проголошення незалежності України.

     Зі святом!