Зловмисники налагодили транзитний канал контрабандного переправлення анаболічних стероїдів через Україну до РФ

За даними слідства, організували «бізнес» мешканці з різних регіонів України: одесит, киянин та жителі прикордонних районів Чернігівщини.

На територію України «товар» потрапляв з Республіки Молдова поза митними пунктами пропуску. Зловмисники отримували «передачу» від спільника з Молдови, а потім стероїди доставляли на Чернігівщину, де в обхід митного пункту пропуску переправляли замовникам з РФ.

За інформацію спецслужби, контрабандний канал існував з початку року, а його щомісячний оборот сягав до 1 млн грн.

У межах кримінального провадження проведено обшуки за адресами проживання зловмисників та за місцями зберігання «товару» в Чернігівській, Одеській областях та у Києві.

У ході обшуків вилучено понад 3 тисячі пігулок Metandienon та інші речові докази протиправної діяльності.

Правоохоронці затримали організатора контрабандної схеми відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі затриманому оголошено про підозру за ч. 1 ст. 201 (контрабанда) та ч. 1 ст. 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до протиправної діяльності.

Викриття та блокування каналу контрабанди здійснювали співробітники УСБУ в Чернігівській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.