Фото без опису       Професійна орієнтація – це допомога людині у виборі або зміні професії, нового робочого місця.

       Професійна орієнтація осіб, які звернулися до державної служби зайнятості, здійснюється шляхом професійного інформування, професійного консультування та професійного відбору.

        Фахівці центрів зайнятості за допомогою спеціалізованих тестів та індивідуальної консультації допомагають з’ясувати професійні схильності та здібності особи, коло інтересів, життєві цілі та орієнтири.

        Також пройти тестування можна на безкоштовній Інтернет-платформі державної служби зайнятості "Профорієнтація та розвиток кар’єри" та її мобільній версії (www.profi.dcz.gov.ua). Платформа забезпечує особам, в першу чергу молоді, у дистанційному форматі без відвідування центру зайнятості, можливість проходження психологічного тестування та отримання його результатів, і таким чином зробити власну профорієнтацію. Результати тестування на Платформі відображаються в "Персональному кабінеті особи" на веб-порталі державної служби зайнятості.

         Пройти безкоштовно комплексний профорієнтаційний тест, який дає можливість отримати розгорнуту інформацію про професійну мотивацію, структуру інтелекту та психологічні властивості особистості, можна на інтернет-платформі «Моя професія: консультаційна мережа» https://myprofession.com.ua/.

         За результатами тестувань на Платформах, можна отримати профорієнтаційну консультацію у будь-якому центрі зайнятості.

         Усі профорієнтаційні послуги надаються центрами зайнятості безкоштовно.