Фото без описуНаприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо». Його власниця – підприємниця Юлія Біла. Реалізувати бізнес-ідею їй допомогла програма «Власна справа» урядового проєкту «єРобота».

   Маючи відповідну освіту та 10-річний досвід роботи в ресторанному бізнесі, на початку 2022 року Юлія зважилася відкрити свій заклад. Для цього орендувала приміщення в «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин). Згідно з умовами договору з власником готелю вона за свій рахунок мала зробити ремонт, придбати потрібне обладнання та інвентар, сплачувати оренду. Та, почавши ремонт, молода підприємниця зіткнулася з неочікуваними проблемами – раптове подорожчання вартості будматеріалів, що сталося після повномасштабного вторгнення, призвело до додаткових витрат. Тому, дізнавшись про можливість отримати мікрогрант за програмою «Власна справа» урядового проєкту «єРобота», вирішила скористатися цією пропозицією. Юлія підготувала бізнес-план і подала його разом із заявою через портал «Дія». Далі була перевірка ділової репутації заявника «Ощадбанком», презентація бізнес-плану комісії Чернігівського обласного центру зайнятості та позитивне рішення Державного центру зайнятості. Грантові кошти витратила на придбання обладнання для кухні.

   Нагадаємо, за програмою «Власна справа» можна отримати до 150 тис. грн за умови створення одного робочого місця, до 250 тис. грн – двох і більше робочих місць. Підприємниця вже працевлаштувала п’ятьох працівників.

   «Родинне Древо» – ідеальне місце для сімейного відпочинку, дозвілля з друзями, святкування визначних подій, проведення корпоративів, бізнес-зустрічей, – каже власниця ресторану. – До послуг гостей затишна зала, альтанки на території, паркінг, а головне – європейська кухня, що готується зі свіжих та корисних продуктів. Наше меню здивує навіть гурманів. У нас можна скуштувати стейк з блакитної акули, фірмові страви з лососем, кальмара з карпачо із цукіні, млинці Креп Сюзетт. Є великий вибір салатів, гарнірів, паст, страв з м’яса, риби та морепродуктів, десертів тощо. Отож, запрошую всіх на гостини!»

   Подати заявку та бізнес-план можна просто зараз через портал «Дія» https://is.gd/KT7RoW

   Консультації на нашому каналі онлайн-підтримки в Telegram https://t.me/pitrymkaDSZChernigiv

   Чернігівський обласний центр зайнятості