Фото без опису Напередодні Дня захисту дітей на базі Молодіжного центру було проведено захід "Стежка ментального здоров"я". «Одна з найбільших удач у житті людини – це щасливе дитинство» – говорила одна з найвідоміших англійських письменниць Агата Крісті. А щасливе дитинство – це відповідальність нас, дорослих. На жаль, але ми живемо в реаліях військового часу, коли укриття, сигнали тривог та вибухи – це не фрагменти бойовиків з телевізора, а наше життя. Дуже часто ми перебуваємо в таких ситуаціях, що дуже складно себе контролювати, бо страх, паніка та стрес оволодівають свідомістю. Саме тому, потрібно знати, як допомогти собі себе опанувати, та взяти в руки. Мова йде не лише про дорослих, але й про дітей.

   Локація "Цілюща абетка" зустріла наших допитливих дітлахів не лише цікавою виставкою літератури, але й захопливими завданнями, кросвордами, вікторинами, ребусами та смаколиками.

   Запрошені гості не лише оцінили свій психоемоційний стан на локації "Лінійка настрою", але й навчилися його покращувати. Діяли локації, на яких здобувачі освіти могли освоїти техніки самодопомоги та самозаспокоєння ("Позитивного мислення" та "Добрих побажань").

  Діти з надзвичайним задоволенням відвідали локацію від Бахмацького міського центру первинної медико-санітарної допомоги, де мали змогу виміряти артеріальний тиск, сатурацію та поспілкуватися з медичними працівниками на теми, які їм цікаві.

   Не залишили поза своєю увагою дітлахи локацію "Арт-терапії". Вони мали нагоду поспостерігати за тим, як за лічені хвилини народжується новий витвір мистецтва. Такі прості речі, як фарби, пензлі та папір Катерина Степаненко перетворює на засоби створення прекрасного. У спільній роботі з Наталією Корень було створене спільне дерево мрій.

   Фахівці простору "Дбаю про себе" працювали з найменшими дітлахами на локації "Щасливого дитинства".

   «Ти як?» - це не фраза для «годиться», а можливість коротко, але серйозно запитати про твій стан. Не бійтеся запитувати «Ти як?»,не відмовляйтеся від допомогита будьте готові завжди допомогти ближньому.

   Контроль власних емоцій – це запорука повноцінного ментального здоров’я. Цінуйте себе, кожен день та кожну мить, яку ви проводити з близькими та друзями. Мрійте, дякуйте собі, оточуючим та Збройним Силам України, які наближають нас до ПЕРЕМОГИ.